New Yorkin poliisi lavastaa syyttömiä huumerikollisiksi

AndersonEntinen NYPD:n (New York Police Department) huumepoliisi Stephen Anderson todisti keskiviikkona oikeudessa poliisin lavastavan säännöllisesti syyttömiä ihmisiä huumerikoksiin pidätyskiintiöiden täyttämiseksi.

Anderson todisti oikeudessa yhteistyössä syyttäjän kanssa hänen jäätyä itse kiinni kokaiinin ujuttamisesta neljän henkilön haltuun baarissa Queensin kaupunginosassa. Hän kertoi nähneensä tällaista toimintaa paljon olipa sitten kyseessä poliisiesimiehet, peitepoliisit tai rikostutkijat. 

Anderson kutsuttiin oikeuteen todistamaan ettei laiton toiminta rajoitu ainoastaan yhteen poliisipartioon, vaan että kyseessä on laajempi ilmiö. ”Näin tällaista tapahtuvan usein. Yksi huumesodan seurauksista on se, että poliisilla on kova paine tehdä paljon pidätyksiä ja helpoin tapa epärehellisille poliiseille on syyttömien ihmisten lavastaminen. Huumesota johtaa aina kieroon poliisitoimintaan – ja pidätyskiintiöt toimivat yllykkeenä näille laittomuuksille”, Anderson kertoi.

NYPD:tä on arvosteltu yli 50 000 ihmisen pidättämisestä vuonna 2010 pienistä kannabiksen hallussapitorikoksista. Kannabiksen hallussapitorikos oli kaupungin yleisin rikos ja pidätetyistä 86% oli tummaihoisia tai latinoja, vaikka tutkimukset osoittavat kaupungin valkoisen väestön käyttävän kannabista enemmän.

Suurin osa näistä pidätyksistä on seurausta laittomista henkilöntarkastuksista. Kannabis dekriminalisoitiin New Yorkissa vuonna 1977 ja laki on edelleen voimassa, mutta kannabiksen polttaminen tai sen hallussapito julkisesti on kuitenkin laitonta.

Kannabiksen hallussapidosta pidätetyt ihmiset eivät yleensä ole polttaneet tai esitelleen sitä julkisesti, vaan heillä on ollut pieni määrä kannabista taskussa tai laukussa. Poliisilla on tapana pysäytellä ihmisiä ja komentaa heidät tyhjentämään taskunsa tai avaamaan laukkunsa ja useat ihmiset tottelevat poliisia, vaikka heidän ei lain mukaan tarvitse näin menetellä. Kun toimenpiteen kohteena oleva henkilö ottaa kannabikset pois taskustaan, tulevat ne julkisesti nähtäville, joka oikeuttaa henkilön pidättämiseen.

NYPD:n poliisikomentaja Ray Kelly teki viime kuussa poikkeuksellisen tunnustuksen käskettyään alaisiaan lopettamaan pidätykset, jotka perustuvat laittomiin henkilöntarkastuksiin.

Lähde: Toke of the Town 13.10.2011

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.