Kalifornian lääkäriliitto vaatii kannabiksen laillistamista

Kalifornian lääkäriliitto (CMA) hyväksyi perjantaina virallisesti kannan, jonka mukaan kannabis tulisi laillistaa ja saattaa yhteiskunnan valvontaan. Päätös perustuu CMA:n komiteamietintöön (Cannabis and the Regulatory Void), josta käy ilmi, etteivät lääkärit saa nykyisen lainsäädännön takia riittävän laadukasta tutkimustietoa kannabiksesta. Lääkäriliiton mietintö on syvällinen analyysi kannabiksen asemasta ja yhteiskunnan toimenpiteistä sitä kohtaan.

Dr Oz Montel Williams Thumb 400x266.jpegCMA on USA:n ensimmäinen osavaltiotasoinen lääkärijärjestö, joka on omaksunut viralliseksi kannakseen kannabiksen laillistamisen. “CMA voi olla ensimmäinen, mutta ei viimeinen lääkäriliitto, joka ottaa tämän kannan. Harkitsimme päätöstämme perusteellisesti ja se perustuu ainoastaan tieteellisiin seikkoihin”, kertoi CMA:n johtaja James T. Hay. CMA:n johtokunta hyväksyi kannabiksen laillistamisen ajamisen lääkäriliiton linjaksi yksimielisellä päätöksellä viime perjantain kokouksessa Anaheimissa.

USA:n liittovaltio luokittelee kannabiksen edelleen I-luokan huumausaineeksi, joka rajoittaa kannabiksen lääketieteellistä tutkimusta. Laillistamisvaatimuksen lisäksi CMA painottaakin, että kannabis tulisi myös luokitella uudelleen. Kannabista tulisi myös verottaa samalla tavalla kuin tupakkaa ja alkoholia.

”Meillä ei yksinkertaisesti ole riittävästi tieteellistä näyttöä, jotta voisimme ymmärtää kannabiksen hyötyjä ja riskejä”, sanoi CMA:n johtokunnan puheenjohtaja Paul Phinney. Phinneyn mukaan tällä hetkellä lääkekäyttöön tai viihdekäyttöön myytävän kannabiksen koostumuksesta tai vahvuudesta ei tarvitse kertoa yhtään mitään. Kannabis pitäisi laillistaa, jotta sitä voisi tutkia ja sen kauppaa säädellä.

Kalifornian osavaltio on jo dekriminalisoinut kannabiksen, mutta se on edelleen laiton liittovaltiotasolla. CMA suosittelee niin lääke- kuin viihdekäyttöön tarkoitetun kannabiksen laillistamista, jotta osavaltiot voisivat valvoa sen puhtautta ja turvallisuutta.

Lähde: CMA:n tiedote 16.10.2011

Comments  

 
+1 #3 Lauri Mäkelä 2011-10-18 18:07
usa on nimenny cannabiksen 1-luokan huumeeksi vain siksi, koska sillä rahoitetaan usa:aan kokaiinin ja heroiinin salakuljetus.itse olen tutkinut cannabista 15 vuotta ja huomannut sen monitehoisuuden ,useissa tapauksissa joissa käytetään joka kymmenien lääkkeiden variaatioita sairauden hoitoon cannabis yksin riittäisi siihen,ainut haitta puoli cannabiksessa on pieni passivoituminen ja reaktiokyvyn heikkeneminen jotka tosin ovat yksilökohtaisia . kiittäen Lauri Matias Mäkelä
Quote
 
 
+4 #2 Tupe 2011-10-18 13:35
Eipä asenteita voi kerralla kääntää päälaelleen. Hyvä, että auktoriteetit uskaltavat olla tuota mieltä.
Quote
 
 
-1 #1 Herbman 2011-10-18 11:31
Näitä on ollut vastaavia ennenkin ja laittomana on pysynyt ikävä kyllä.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.