Puolet amerikkalaisista kannattaa kannabiksen laillistamista

AmericacanEnnätykselliset 50% Yhdysvaltojen asukkaista sanoo tuoreimman mielipidemittauksen mukaan, että kannabiksen käyttö tulisi laillistaa, kun luku viime vuonna oli 46%. Nyt 46%:n mielestä marihuana saisi pysyä laittomana. Vahva kannabiksen hyväksyvä trendi on noussut nopeasti vuoden 2006 36%:sta.

”Jos tämä kannabiksen laillistamisen hyväksyvä trendi jatkuu, alkaa syntyä painetta saattaa valtakunnan lait noudattamaan kansakunnan tahtoa,” kertoo Gallup.com lehdistötiedotteessaan.

”Obaman hallinnon ”huumesodan” eskalaatio ja sen hyökkäykset osavaltioiden lääkekannabislainsäädäntöä vastaan osoittavat yhä useammille amerikkalaisille, kuinka naurettavia ja haitallisia kieltolakiin perustuvat huumelakimme ovatkaan,” sanoo Neill Franklin, LEAP:n eli kieltolakia vastustavien lainvalvontaviranomaisten järjestön toiminnanjohtaja ja entinen Baltimoren kaupungin huumepoliisi.

”Nämä mielipidemittauksen luvut sekä Kalifornian lääkäriliiton tuore kehotus lääkekannabiksen laillistamiseksi osoittavat tilanteen olevan nyt huumelainsäädännön uudistamista vaativien puolella. Ei ole ihme, että huumesotaa kannattavat ovat säikähtäneet ja kiihdyttävät hyökkäyksiään. Kansalaiset ovat havahtuneet huomaamaan sen tosiseikan, ettemme voi sallia enempää epäonnistuneen huumesodan taloudellisia ja inhimillisiä kustannuksia. Viisaat poliitikot varmasti huomaavat tämän.”

”Viimeisimmät mielipideluvut paljastavat nyt harjoitettavan ankaran kieltolakipolitiikan hulluuden ja lahjottavuuden”, kommentoi puolestaan Ethan Nadelman, Drug Policy Alliancen (DPA) perustaja ja toiminnanjohtaja. ”Ei mitään muuta lakia toteuteta yhtä ankarasti ja itsepintaisesti, vaikka näin monet amerikkalaisista pitävät sitä täysin tarpeettomana.”

”Miljardien dollareiden tuhlaaminen yli 800 000 ihmisen pidättämiseksi vuosittain kannabislakien rikkomisesta on hullua yhteiskuntapolitiikkaa ja sen lisäksi kohtuutonta ja hävytöntä poliisivoimien käyttämistä kulttuurisen ja poliittisen väittelyn toisen osapuolen hyväksi”, tiivistää Nadelman.

”Tämä on historiallinen päivä vuosikymmeniä jatkuneessa sodassa kannabista vastaan,” sanoo Marijuana Policy Projectin (MPP) toiminnanjohtaja Rob Kampia. ”Tästä päivästä lähtien enemmistö amerikkalaisista uskoo, että marihuanan käytön tulisi olla laillista aikuisille.”

”Lisäksi on selvää, että eräiden ikäluokkien keskuudessa laillistamisen kannatus vain nousee ajan myötä. Tämä ei yllätä lainkaan. Amerikkalaiset tietävät kieltolain olevan epäonnistunutta politiikkaa. Se piti paikkansa alkoholin kohdalla ja se pätee kannabikseen, mikä on paljon haitattomampaa kuin alkoholi. Amerikkalaiset sanovat nyt suoraan, että on tullut aika lopettaa aikuisten ihmisten pidättäminen kannabiksen käytöstä. Valitsemiemme kansanedustajien täytyy alkaa kuunnella kansaa”, Kampia kehottaa.

Mielipidemittaus tuli mielenkiintoisena hetkenä, jolloin useat osavaltiot ovat uudistamassa kannabislakejaan ja kongressissa on useampiakin lakialoitteita, jotka rajoittaisivat liittovaltion sekaantumista marihuanapolitiikkaan.

Tällä hetkellä Obaman hallinto kääntänyt kokonaan alkuperäisen kantansa olla sekaantumatta lääkekannabiksen hyväksyneiden osavaltioiden tekemiin päätöksiin. Sen sijaan se pyrkii lisääntyvästi sulkemaan lääkekannabisteollisuutta Kaliforniassa ja muualla, mikä asiantuntijoiden mukaan ajaa potilaat laittomille markkinoille hankkimaan lääkkeensä.

Ainakin Kaliforniassa, Coloradossa ja Washingtonissa äänestetään ensi vuonna lakialoitteista, joissa vaaditaan kannabiksen verotusta ja valvontaa samalla tavalla kuin alkoholin osalta. Viime vuonna mielipidemittausten mukaan 70% amerikkalaisista kannattaa kannabiksen lääkejakelun laillistamista.

Support

Katso tästä mielipidemittausten pidempiaikainen kehitys

Lähde: Gallup.com 17.10.2011, Toke of the Town 17.10.2011 ja NORML Blog 17.10.2011

Comments  

 
0 #1 Tuomas 2011-10-19 20:55
Jonkinlaista arviota tutkimuksen toteutuksesta?
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.