Kuka johtaa sotaa lääkekannabista vastaan?

Presidentti Barack Obama on kautensa loppupuolella pettänyt totaalisesti vaalilupauksensa kannabislainsäädännön liberalisoimisesta ja lääkekannabiksen jättämisestä rauhaan liittovaltion sekaantumiselta. Liittovaltion sorto varsinkin lääkekannabista vastaan on koko ajan kiihtynyt. Yhdysvalloissa vallitsee epäselvyys siitä, kuka johtaa tätä kannabiksenvastaista kampanjaa.

MedicalrallyKalifornian liittovaltion syyttäjien edustajan mukaan aloite on peräisin kokonaan heiltä. Liittovaltion syyttäjät aloittivat lokakuun alussa viimeisimmän hyökkäyksen lääkekannabiksen jakelupisteiden omistajia vastaan uhaten sulkea osavaltion hyväksymät jakelupisteet ja takavarikoida niiden kiinteistöt.

Tämä ilmoitus on täysin vastoin Obaman vaalikampanjan lupausta pysyä erossa osavaltioiden lakeja noudattavista lääkekannabiksen jakelupaikoista. Oikeusministeri Eric Holder vakuutti julkisesti, etteivät liittovaltion syyttäjät aloita syytetoimia osavaltioiden lakeja noudattavia potilaita ja kannabiksen toimittajia kohtaan julistaen sen olevan tehotonta julkisten varojen käyttöä.

”Ei ole sattunut mitään erikoista, mikä olisi voinut yllyttää lainvalvonnan kimppuumme,” sanoo Birotten edustaja Thom Mrozek. ”Ympäri osavaltiota olemme saaneet huomata ongelmien kasvavan tasaisesti viimeisen parin vuoden aikana.”

”Ne alueet, missä ensimmäiset varoitukset annettiin, ovat niitä alueita, missä paikallisviranomaiset ovat tehneet aloitteen marihuanakauppojen sulkemiseksi ja pyytäneet liittovaltion virkamiehiltä apua siihen,” Mrozek jatkaa lisäten vielä, että USA:n liittovaltion syyttäjänvirasto jatkaa yhteistyötään paikallisviranomaisten kanssa kautta Kalifornian auttaakseen käynnissä olevaa yritystä kaupallisten marihuanaoperaatioiden lopettamiseksi.

Tilanteen sekavuudesta kertoo se, että San Diegon maakunnan liittovaltion syyttäjä Laura E. Duffy ilmoitti ottavansa kohteekseen sanomalehdet ja radiokanavat, joissa mainostetaan lääkekannabista. ”Siitä on tullut valtavirtaa. Eikä se ole pelkästään sopimatonta, vaan meidän tulee miettiä sitä, millaisen viestin lähetämme lapsillemme,” hän selitti haastattelussa. Loput kolme lääkekannabista jahtaavaa kalifornialaista syyttäjää eivät tukeneet Duffyn kantaa.

Kannabiksen laillistamista ajavat pelkäävät sitä, ettei Obaman hallinnolla ole aikaa puuttua asiaan. Law Enforcement Against Prohibition -järjestön edustaja Tom Angell kertoo: ”Tässä on varmaan suureksi osaksi kysymys Obaman hallinnon välinpitämättömyydestä. Jossakin oikeusministeriössä olevat urahuumehaukat ovat säikähtäneet kannabiksen valvotun jakelun kasvavaa suosiota. He ovat laskelmoineet, ettei presidentti välitä enää tästä asiasta riittävästi puuttuakseen siihen. Valitettavasti äänestäjät tulevat syyttämään häntä tästä välinpitämättömyydestä äänestyskopissa ensi vuonna.”

Harborside kannabiskaupan toiminnanjohtaja Steve De Angelo ei usko Kalifornian liittovaltion syyttäjien puheisiin: ”Viimeisimmät syyttäjien toimet ovat osa useiden liittovaltion virastojen yhteistä hyökkäystä lääkekannabista vastaan ja hyökkäys on selvästi suunnattu marihuanan valvottuja ja luvalla toimivia kasvatus- ja jakelujärjestelmiä vastaan.”

Ruotsin kuningatar Silvian rooli USA:n marihuanapolitiikassa

Onko sattumaa, että Obaman hallinnon kampanja lääkekannabista vastaan alkoi sen jälkeen kun Ruotsin kuningatar Silvia vieraili Valkoisessa talossa ojentamassa Michelle Obamaa huumeasioissa vuonna 2009? Kuningatar Silvia ei edusta mitään demokraattista kansan valitsemaa tahoa, vaan hän marssi Valkoiseen taloon edustamansa Mentor-säätiön keulakuvana. Viime päivinä suomalaisissa lehdissä on uutisoitu kuningattaren henkilökohtaisesti kokemasta vastenmielisyydestä 60- ja 70-lukujen hippiliikettä ja kannabista kohtaan.

B885 Queen MobamawhitehouseValkoisessa talossa Silvia tapasi Michelle Obaman sekä Valkoisen talon huumetoimiston, NIDA:n, Substance Abuse and Mental Health Administration (SAMHSA) ja Department of Health and Human Services -osastojen edustajia. Mentor-säätiö aikoo aktivoitua tukemaan USA:n huumeiden vastaisia pyrkimyksiä.

”On tärkeää, että hallitukset lisäävät resursseja ehkäisevään toimintaan”, opasti Silvia.

Toisessa tapaamisessa Silvia keskusteli ulkoministeri Hillary Clintonin kanssa kansainvälisten huumeliigojen torjumisesta ja Silvia kertoi säätiönsä toiminnasta huumeita vastaan mm. Kolumbiassa. Hän oli huolissaan alueella leviävästä antautumismielialasta huumeongelman edessä. Hänhän on viettänyt lapsuutensa Brasiliassa.

”Etelä-Amerikassa on maita, joissa halutaan esimerkiksi laillistaa marihuana ja henkilökohtaisesti pidän sitä vaarallisena askeleena. Siten lähetetään vääriä signaaleja ja annetaan ymmärtää antautuvamme ja jopa vähätellään sitä, mikä on todella vaarallista. Olen siksi huolissani siitä, mitä Etelä-Amerikassa tapahtuu.”

USA:n hallitus oli kutsunut Ruotsin terveysministerin Maria Larssonin ja muita ruotsalaisia edustajia Washingtoniin huumeiden vastaiseen kokoukseen kokemuksia vaihtamaan. USA oli vierailun aikana laatimassa uutta huumestrategiaa.

Mentor on Sveitsiin rekisteröity säätiö, jonka kansainvälinen hallinnollinen yksikkö on Britanniassa. Sen toimisto Mentor Arabia tukee toimintaa 22:ssa arabiliiton maassa ja Mentorilla on kansalliset toimistot Kolumbiassa, Saksassa, Liettuassa, Ruotsissa, Britanniassa ja USA:ssa.

Mentor-säätiö on vuonna 1994 perustettu organisaatio, joka on kansainvälisen pääoman turvin levinnyt ympäri maailmaa taustanaan ruotsalaisia pääomasijoittajia ja heidän asiakkaitaan ja kumppaneitaan, joiden keulakuva on puolestaan Ruotsin kuningas Kaarle.

1305546433520Mentorin kotisivujen sisällössä vilahtaa Nils Bejerotin haamu ja näkyy Robert DuPontin kädenjälki. Sen tarjoamassa huumevalistuksessa kerrotaan mm. ”tuoreiden tieteellisten tutkimuksien mukaan marihuanan pitkäaikainen käyttö aiheuttaa samanlaisia aivomuutoksia kuin muiden huumeiden pitkäaikainen käyttö”. Mentor ilmoittaa ainoaksi lähteekseen USA:n NIDA:n (National Institute on Drug Abuse).

Kuningas Kaarlen kansainväliset liikekumppanit lahjoittavat omaatuntoaan pestäkseen roposiaan Silvian edustamalle huumesotasäätiölle, joka propagoi kannabiksen haitoista lapsen oikeuksien varjolla. Obaman hallinto on puolestaan sekaantunut kyynärpäitään myöten verilöylyyn nimeltään Meksikon huumesota, joka hyödyttää USA:n aseteollisuutta ja valtapyrkimyksiä Latinalaisessa Amerikassa ja raunioittaa lasten oikeudet, potilaan oikeudet ja ihmisoikeudet.

Lähde: Huffington Post 14.10.2011, Drugnews 24.10.2009 ja Mentor 10/2009

Comments  

 
0 #1 Pia Willman 2011-10-20 06:58
No mikäköhän maa on pakottanut etelä-amerikan maat kasvattamaan moisia kasveja,ja sitten itse käyttävät ne.Ja kaikki sysätään syyt sysätään köyhien niskoille!!!
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.