Rihanna ja muut viihdemaailman julkipössöt

Rihanna1Rihanna2Kansainvälinen lehdistö riehaantui keskiviikkona kun netissä levisi kuvia Grammy-palkitusta Rihannasta poistumassa Amsterdamin ehkä kuuluisimmasta coffee shopista, BullDogista. Elokuussa Suomessakin esiintynyt barbadolaiskaunotar ei ole aikaisemminkaan piilotellut viehtymystään kannabikseen. Esimerkiksi huhtikuussa Rihanna juhlisti kaikkien kannabiksen ystävien juhlapäivää 4/20 pukeutumalla rastaperuukkiin ja kantamalla kannabiksen lehdellä koristeltua käsilaukkua.

Ennen Amsterdamin visiittiään Rihanna herätti pahennusta tyhjentämällä Pariisilaisen seksiliikkeen ylimääräisistä dildoista ja hankkimalla porttikiellon pohjois-irlantilaisen farmarin maille rynnimällä videokuvauksissa pellolla yläosattomissa.

KasilaukkuRihanna on herättänyt moralisteissa pahennusta myös uuden albuminsa promosinglen videolla We found love, jossa nähdään useita viittauksia päihteiden käyttöön. Erityistä pahennusta on herättänyt videon loppupuolella nähtävä kohta, jossa Rihanna vetää henkeen rakastajansa suustaan puhaltamaa savua, joka on tulkittu kannabiksen ihannointina. Huumemyönteisyyden lisäksi videota on syytetty myös satunnaisiin seksisuhteisiin yllyttäväksi.

Vuonna 2010 Rihanna sai porttikiellon barbadolaishotelliin polteltuaan kannabista kavereidensa kanssa hotellihuoneessa. Tapaus herätti joissain ymmärtämättömissä faneissa kummastusta, sillä tähti oli aiemmin kertonut vihaavansa huumeita. Kyse on kuitenkin väärinkäsityksestä, sillä kannabis ei tunnetusti ole huume, vaan yrtti.

 

Rihanna - We Found Love (Official Video) ft. Calvin Harris:


 

SnoopwizRihanna ei suinkaan ole ainoa supertähti, joka on kuluneen vuoden aikana pyörinyt otsikoissa kannabiksen takia. Kannabis on aina yhdistetty taiteelliseen luovuuteen ja leppoisaan elämänmenoon, eikä siten ole ihme, että lukuisat Hollywoodin ja musiikkibisneksen tähdet ovat auliisti kertoneet läheisestä suhteestaan yrttiin.

Snoop Dogg on yksi tunnetuimmista kannabiksen laillistamisen puolustajista, eikä amotivaatiosyndrooma näytä ottaneen yliotetta miehestä tänäkään vuonna. Viimeaikainen yhteistyö Mikkelin Jurassic Rockin pääesiintyjän Wiz Khalifan kanssa on tuottanut jo useampia kappaleita, joista ei käy epäselväksi millä asialla miehet ovat. Wiz Khalifa ilmoitti ennen elokuista Suomen keikkaansa toivovansa mahdollisimman monen fanin tulevan seuraamaan esiintymistä paukuissa.

Näyte Snoop Doggin ja Wiz Khalifan ruohonkatkuisesta yhteistyöstä. Snoop Dogg - This Weed Iz Mine f. Wiz Khalifa:


 

RogenMm. elokuvista 40 v. ja neitsyt, Superbad ja Zack ja Miri puuhaa pornoo tunnettu näyttelijä-kirjoittaja Seth Rogen on tunnettu kannabista ylistävistä lausunnoistaan. Promotessaan uutta 50/50 elokuvaansa Music Televisionin uutisissa Seth kertoi olevansa ylpeä siitä, että sai ohjaaja Kevin Smithin aloittamaan kannabiksen polttamisen ja että hänen kyky luoda uutta on parhaimmillaan kannabiksen vaikutuksen alaisena:

”Poltan paljon ruohoa kirjoittaessani. En tiedä auttaako se kirjoittamisprosessissa, mutta poltettuani kirjoittaminen ei tunnu työltä. Kuka yleensä haluaisi tehdä töitä?”

Elijah2HighTimes haastatteli Taru sormusten herrasta –trilogian Frodon roolista tunnettua Elijah Woodia elokuussa. Elijah kertoi High Times -lehdelle miten usein jointti palaa Hollywoodissa: ”Olemme tulleet siihen pisteeseen, jossa pössyttely vaikuttaa täysin luonnolliselta osalta elämää.” Vaikka tähti ei itse myönnä polttavansa kannabista, hän kertoi pitävänsä kannabiskieltolakia täysin naurettavana.

Heinäkuun kannabispommista vastasi 64 miljoonaa albumia myynyt Lady Gaga, joka kertoi Howard Sternin haastattelussa 60-minuuttia ohjemassa käyttävänsä kannabista erityisen runsaasti tehdessään musiikkia. Lady Gaga katui aikaisempaa kokaiinin käyttöään, josta hän kertoi olleensa riippuvainen. Hän kertoi inhoavansa julkkiksia, jotka valehtelevat päihteiden käytöstä.


Justin2Kesäkuussa potin räjäytti Justin Timberlake, joka vahvisti sen mitä muut ovat tienneet jo kauan: mies polttaa pilveä. Timberlake kertoi hänen aivojensa tarvitsevan joskus lepoa ja että jotkut ihmiset vain ovat parempia pilvessä. Snoop Doggin ja Timberlaken tiedetään olleen ystäviä jo pitkään, joten onkohan Snoop toiminut Justinin kukkadiilerinä jo pidempään? Tätä valistunutta arviota puoltaa mm. se, että Timberlaken entinen tyttöystävä Cameron Diaz kertoi ostaneensa Snoopilta pilveä jo lukiossa.

Snoop Dogg ft Justin Timberlake & Charlie Wilson – Signs: "Tell me if it's weed that you needing, You want to breathe? I got the best weed minus seeds"Willie Nelson High TimesVielä vähemmän yllättävänä voidaan pitää yhdysvaltalaisen ikonin, legendaarisen Willie Nelsonin tuomitsemista 500 dollarin sakkoihin huumeiden käyttövälineen hallussapidosta. Nelsonin keikkabussi pysäytettiin vuosi sitten marraskuussa viranomaisten toimesta, jotka löysivät bussista 56 grammaa höpöheinää.

Poliisi kertoi bussista löytyneen ensin yli kaksinkertaisen määrän ruohoa, mutta myöhemmässä punnituksessa oli määrä mystisesti pudonnut edellä mainittuun 56 grammaan, joka mahdollisti asian kuittaamisen vankilareissun sijaan sakolla. Kuvaavaa on, että oikeudenkäynnissä Willie Nelsonin syyttäjä yritti vakuuttaa tuomaria, ettei vanha vihtahousu ansaitse tästä pienestä rikkeestä kovaa tuomiota.

 


Willie Nelson pilvessä Larry Kingin haastattelussa:StingcannaPari viikkoa ennen juhannusta jointtinsa kokkoon kantoi Sting, joka esiintyi Kansainvälisen komission riveissä vaatien huumeiden laillistamista mm. YK:n entisen pääsihteerin Kofi Annanin rinnalla.


Sting on jo aiemmin vedonnut kannabiksen laillistamisen puolesta. 58-vuotias artisti kirjoitti blogissaan, ettei kannabiksen käyttäjiä saisi vangita sellaisen rikoksen takia, mikä ei vahingoita ketään. Stingin mukaan huumesota on enemmän kuin epäonnistunut ja huumekieltolaki vahingoittaa yhteisöjämme.


Sting kehotti laillistamaan huumeet Drug Policy Alliancen videolla, jossa esiintyy mm. sijoittajaguru George Soros ja näyttelijä Montel Williams:NataliaHarvardissa psykologiaa opiskellut näyttelijä Natalia Portman kertoi toukokuussa rakastavansa nyt muodissa olevia pilvikomedioita (stoner movies), vaikka hän onkin mielestään jo liian vanha imeskelemään bongia. Natalia paljasti polttaneensa pilveä kuitenkin yliopistoaikoinaan ja tukevansa sen laillistamista, mikä sai monen Hollywoodin hienostorouvan aamukahvit roiskumaan sieraimista. Natalia näyttelee mm. tänä vuonna ensi-iltansa saaneessa pilvikomediassa Your Highness.

Suomessakin Sub tv:llä esitetyn Gossip Girl –sarjan naispuolisten pikkupössöjen ja vanhempien irstaiden homomiesten lumoama Chase Crawford jäi kiinni käärittyään autossaan tukevahkoa jointtia. Rangaistukseksi komistus sai 24 tuntia yhdyskuntapalvelua ja vuoden ehdollisen tuomion. Budisäkin pitäminen auton kojelaudalla osoittautui virheliikkeeksi.

Näyttelijä Whoopi Goldberg kertoi toukokuussa olleensa täysin pilvessä astellessaan 20 vuotta sitten pokkaamaan Oscaria parhaasta naissivupääosasta. Whoopi kertoi sihauttaneensa ennen palkintojenjakoseremoniaa rauhoittaakseen hermojaan, mutta huomanneensa sen olleen kohtalainen virhe: ”Älä koskaan polta paukkuja jos on mahdollisuus, että joudut puhumaan sadoille miljoonille ihmisille”.


Whoopi Oscareissa pilvessä:

 

George Clooney 2.jpegMaailman komeimmaksi mieheksi useassa äänestyksessä valittu näyttelijä George Clooney vitsaili helmikuussa menneisyydestään, että jos hän olisi ollut poliitikko, hänen vaalisloganinsa olisi luultavasti ollut ”join bongivedet”. Clooney kertoi käyttäneensä nuoruudessaan runsaasti päihteitä ja harrastaneensa seksiä aivan liian monen naisen kanssa.

Emmy-palkittu näyttelijä Roseanne paljasti uudessa kirjassaan miten kannabis auttoi häntä pysymään tasapainossa, joka mahdollisti menestymisen ja rikastumisen: ”THC:n, joka on luonnolinen yhdiste, pitäisi olla laillista. Sen pitäisi itse asiassa olla pakollista.”

Hustler-lehden kustantajana tunnettu sananvapausaktivisti Larry Flynt kertoi 420 Magazine –lehdelle näkemyksistään kannabiksesta viime helmikuussa. ”Hei, sinun ei tarvitse olla ydinfyysikko tajutaksesi, että kannabis on vähemmän vahingollista kuin alkoholi – jos se nyt on vahingollista lainkaan.”  Flynt sanoi myös, ettei kannabis ole porttihuume sen enempää kuin normaalit seksisuhteet ovat portti sadistisiin perversioihin ja seksiriippuvuuteen. Aivan kuten normaalit ihmiset voivat nauttia aikuiselokuvista, niin normaalit ihmiset voivat nauttia kannabiksesta… Ja olla silti tuottavia, onnellisia ja terveellisiä ihmisiä.

JackTammikuussa leipäläpeään raotti 73-vuotias Oscar-voittaja Jack Nicholson. Muutaman kerran Oscarilla palkittu Hollywoodin supertähti kritisoi Yhdysvaltojen huumesotaa ja kertoo edelleen polttavansa marihuanaa. Daily Mail -lehdelle antamassaan haastattelussa hän kertoo muun muassa: ”En yleensä kerro tätä julkisuudessa, mutta me voimme pitää sitä (kannabista) parantavana aineena. Huumeteollisuus on valtava, sillä rahoitetaan terrorismia ja ulkomaalaisia rikollisjengejä. Yli 85 prosenttia USA:ssa vangituista miehistä on vankilassa huumeisiin liittyvistä rikoksista ja jokaisen vangin elättäminen maksaa 40 000 dollaria vuodessa. Jos ihmiset yrittäisivät tosissaan parantaa maan taloutta niin täällä käytäisiin vakavaa keskustelua laillistamisesta.”

Yksi tunnetuimmista elokuvista, joissa Jack Nicholson on näytellyt, lienee Dennis Hopperin esikoisohjaus Easy Rider, jonka yhdessä kohtauksessa Jack Nicholson, Dennis Hopper ja Peter Fonda polttavat spliffejä nuotiotulen ääressä. Vuonna 2009 eli neljäkymmentä vuotta elokuvan ensi-illan jälkeen Peter Fonda kertoi heidän polttaneen oikeaa marihuanaa kuvauksissa.

 


Tammikuussa Jackass-tähti Preston Lacya syytettiin huumausaineiden hallussapidosta poliisin löydettyä uhkarohkeista tempuista tunnetun miehen hallusta mukavan keon kukunderia ja paketin epäilyttävän pitkiä sätkäpapereita. Lacya uhkaa nyt 2000 dollarin sakot ja jopa kahden vuoden vankeusrangaistus.

SauliLegendaarinen Playboyn perustaja Hugh Hefner availi sanaista arkkuaan joulukuussa kertomalla että hänen mielestään kannabis tulisi laillistaa, koska ”jos emme laillista sitä, maksamme samalla tavalla kuin maksoimme alkoholikieltolaista”. Hefnerin mielestä kannabiksen käyttö on lääketieteellinen asia ja sitä tulisi sellaisena myös käsitellä.

Marraskuussa American Idol –tähti Adam Lambert, joka hässii nykyisin suomalaista bb-tähti Sauli Koskista, tai päinvastoin, päätti pajauttaa lavalla esiintyessään Amsterdamissa. Kappalevalinta oli aiheeseen erittäin sopiva: Jimi Hendrixin Purple Haze. Suuri kysymys suomalaisittain onkin, maistuuko Saulillekin nykyään paja, vai pitääkö Adamin käydä nurkan takana jooberilla?

Pajautus kohdasta 2:00 eteenpäin:Arnold Schwarzenegger11 0Iäkkäämpää naisväkeä saattaa kauhistuttaa marraskuussa mediassa levinnyt tieto, jonka mukaan 300 miljoonaa albumia myynyt Enriquen isä Julio Iglesias raahasi 80-luvulla pariskunnan seuraksi sänkyyn joka ilta uusia naisia ja tutustutti silloisen naisystävänsä ryhmäseksin ohella kokaiinin ja kannabiksen saloihin. Entinen naisystävä ei kuitenkaan syyttänyt Juliota kannabikseen tutustuttamisesta, koska ”se oli 80-luvulla ihan normaalia”.

Myös Kalifornian edellinen kuvernööri, Arnold Schwarzenegger aiheutti kohua marraskuussa julistamalla Jay Leno Showssa ”ettei ketään kiinnosta jos poltat pilveä”. Arnold oli juuri hetkeä aiemmin laskenut kannabiksen käytöstä langetettavia rangaistuksia. Nykyisin Kaliforniassa kannabiksen käyttö ei riitä pidätykseen eikä sen käytöstä voi saada rikosrekisteriä. Maksimissaan pössyttelystä lankeaa 100 dollarin pikasakko, jota terminaattori vertasi ylinopeussakkoon.

Kalifornian ex-kuvernööri näyttää nuoremmille mallia:


RatzingerNäyttäkin siltä, että ainoa kestojulkkis, joka ei hypännyt kannabiskelkkaan viime vuonna, on vanha natsien nuorisopuolueen jäsen Paavi Benediktus XIV, joka ylisti maanantaina Hollannin hallituksen päätöstä rajoittaa ulkomaalaisten turistien pääsyä coffee shoppeihin.

Paavi kertoi katolisen kirkon yrittävän olla moraalinen ääni, joka puhuu kaikkien puolustuskyvyttömien (kuten seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lapsien, toim.huom.) ja yhteiskunnan marginaalissa olevien ihmisten puolesta.

Kumpaa sinä uskot, Paavia vai Arnoldia?

 


Comments  

 
+3 #3 hihii:D 2011-12-08 22:50
Ajattelin vaan antaa palautetta kirjoittajalle: teksti oli mielenkiintoine n lukea, ihania sanavalintoja ja elävää kieltä! Jatka samaa rataa :) Huumoriarvoa pitää aina olla, vaikka olisikin tiukkaa asiaa! :))
Quote
 
 
+4 #2 mikko 2011-10-28 09:42
Kiitos korjauksesta, virhe on nyt korjattu.
Quote
 
 
+3 #1 Jep 2011-10-28 08:41
Haluaisin vain korjata sen että Natalia Portman ei ole koskaan esiintynyt Pirates of the Caribbean leffoissa,
vaan asialla on hänen samannäköinen näyttelijä kollegansa Keira Knightley.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.