Anonymous-hakkeriryhmä uhkailee huumekartellia

AnonymousKansainvälinen hakkeri- ja aktivistiliike Anonymous uhkaa paljastaa Zetas-huumekartellin salaisuudet jos kartelli ei vapauta mielenosoituksesta kidnappaamaansa hakkeriryhmän jäsentä. Anonymous julkaisi netissä videon, jossa V niin kuin verikosto -elokuvasta tutuksi tulleeseen Guy Fawkes -maskiin pukeutunut mies uhkaa paljastaa muun muassa huumekartellin liiketoimet ja yhteistyökumppanien nimet ja osoitteet korruptoituneista poliiseista aina taksikuskeihin.

Anonymous-liikkeen hyökkäys huumekartellia vastaan on merkillinen ja uskalias käänne Meksikon huumesodassa. Zetas-kartelli on vastuussa tuhansien ihmisten kuolemista ja se tunnetaan erityisen brutaaleista menetelmistään, kuten uhrien päiden irti leikkaamisista. Anonymous-liike sai alkunsa nettifoorumista, joka on tarkoitettu eri maiden hallitusten arkaluontoisten asiakirjojen julkituomiseksi.

“Teitte valtavan virheen kidnapatessanne yhden meistä - vapauttakaa hänet”, vaatii mies videolla. ”Emme voi puolustaa itseämme aseilla… mutta voimme tehdä saman paljastamalla heidän omaisuutensa: autot, kodit, baarit ja bordellit. Se ei tule olemaan vaikeaa; tiedämme keitä he ovat ja missä he ovat.”

Mies vihjaa myös, että Anonymous paljastaa ne valtamedian toimittajat, jotka tekevät huumekartellin kanssa yhteistyötä kirjoittamalla kielteisiä artikkeleja huumesotaa käyvästä Meksikon armeijasta.

“Vaadimme hänen vapauttamistaan. Jos hänelle tapahtuu jotain, tulette aina muistamaan päivämäärän 5. marraskuuta.”

Kaapatun Anonymous-jäsenen nimeä ei kerrota, eikä videolta käy ilmi muuta kuin, että kidnappaus tapahtui Meksikon Veracruzissa pidetyn mielenosoituksen yhteydessä.

ZetasJos Anonymous toteuttaa uhkauksensa nimien julkaisemisesta, se johtaa lähes varmasti ihmisten kuolemiin. Teksasin Austinista käsin toimivasta tiedusteluyritys Stratfordista arvellaan, että erityisessä vaarassa ovat huumekartelleista kirjoittavat bloggaajat, joihin huumekartelli voisi kohdistaa kostotoimenpiteitä.

DEA:n ulkomaantoimintojen entinen johtaja Mike Vigil arvioi, että huumekartellin pitää ottaa Anonymous-liikkeen uhkaus vakavasti. Vigil pitää uhkausta uskaliaana liikkeenä. Huumekartellin jäsenten nimien julkaiseminen ja nimien päätyminen kilpailevien huumejengien jäsenille tulee johtamaan Zetasia vastaan tehtyihin hyökkäyksiin.

Dim lights

Lähde: Houston Chronicle 29.10.2011

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.