Kannabiksen kotikasvatus lailliseksi Sveitsissä

Osa sveitsiläisistä kannabiksen käyttäjistä saa ensi vuoden alusta lähtien kasvattaa kotonaan enintään neljää kannabiskasvia. Uuden lain tarkoitus on lopettaa kannabiksen laiton kauppa pimeillä markkinoilla.

KotikasvatusUusi laki sallii useammankin hampun kasvattamisen samassa tilassa, mikäli samassa taloudessa asuu monta henkilöä. Esimerkiksi neljän henkilön taloudessa kasveja saa olla korkeintaan 16 sillä edellytyksellä, että jokainen asukas hoitaa omia kasvejaan itse.

Sveitsin aiemminkin liberaaleina pidettyjen kannabislakien muutoksesta ovat sopineet tähän mennessä neljä ranskankielistä kantonia. Neuchatel-kantonin  tiedottaja kommentoi uusia säännöksiä: ”Olemme sopineet näistä uusista (yhteisistä) säännöistä estääksemme eri alueiden välisen kannabisturismin ja lopettaaksemme kannabiksen katukaupan”.

“Yksi henkilö ei voi kasvattaa neljää kasvia enempää vain ilmoittamalla että hän asuu samassa taloudessa useamman ihmisen kanssa. Tällaisissa tapauksissa näiden henkilöiden pitää todella itse vastata kasvattamisesta.”

Sveitsiläinen Le Matin –lehti kommentoi uutta säännöstä kirjoittamalla tämän tarkoittavan sitä, että kuka tahansa voi kasvattaa neljää kasvia per asukas – kunhan nämä asukkaat osaavat kannatella kastelukannua.

Uusi laki tulee voimaan 1. tammikuuta 2012 Vaudin, Neuchatelin, Genevan ja Fribourgin kantoneissa.

Lähde: Daily Mail 17.11.2011

Comments  

 
+2 #11 elDuce 2011-12-31 21:02
Ei suomessa milloinkaan tulla laillistamaan kannabista, näkeehän sen jo tuosta, että tuppakkaakin ollaan hyvään tahtiin kieltämässä ja p räsänen jo haluaisi oluenkin piiloon ruokakupassa ja lisäksi räsänen ja guseniina haluaa jatkaa vedellä keskikaljankin. Jopa chilin kasvattaminen johtaa oulussa kotietsintään, koska huoltomiehiä on kehotettu seuraamaan sähkönkulutuspi ikkejä, jotka johtuu ajastimista. Näin kävi minulle, sain lampun pitää, mutta chilintaimen ne katkaisivat ja hieroi sitä paperiin, johon sitte suihkuttelivat kemikaalia, jolla kannabis todetaan. Vaan eipä todettu, menetin hyvän risteytyksen, ja se oli ainoa siemen sitä rotua, habanero-bolivian rainbow-ja joku tuntematon thaimaalainen chili. 2 vuoden "jalostustyö" valui hukkaan. Se taimi oli just ja just sirkkalehtivaih ees, niin poliisi ei suostunut uskomaan sitä chiliksi vaikka vieressä kasvaa metrinen thaikkuchili. Mitään etsintäluoaa ei poliisi esittänyt, koska oli varma, että tärppää. Muka ihmistä etsivät.
Quote
 
 
0 #10 J.jHayy 2011-12-10 07:35
Quoting ...:
Kyllä se suomessa muutaman vuoden sisällä varmaan saadaan toteutumaa. Jos ei niin ihme.


Ei tule. Asia harmittaa allekirjoittanu tta, koska nyt alkaa jo kieltolain muurit murtumaan. Valitettavasti emme ehdi laillistamaan koska uusi maailmanjärjest ys tulee olemaan tämänhetkistä laki-, talous-, sekä valtajärjestelm ää vieläkin ankarampi. Hyvästit voimme heittää yksityisyydelle , sille vähäiselle vapaudelle mistä nyt nautimme, sekä totuudelle. Internet tullaan mitä todennäköisemmi n joko sensuroimaan faktoista tai jopa poistamaan kokonaan käytöstä.

Sauli Niinistö ja Jyrki Katainen ovat alkaneet jo uudesta maailmanjärjest yksestä pälättämään, joka on selkeä merkki siitä ettei Suomi tule koskaan vapautumaan "Babylonin" vallasta.
Quote
 
 
+1 #9 T-rock 2011-11-25 08:32
Suomi ei Eurooppalaistu vaan Ameriikkalaistu u.
Järjestelmä olisi kusessa ilman järjestäytynytt ä rikollisuutta koska sen varjolla voi toimia lähes perusteettomast i.
Jos kannabis laillisttettais iin se olisi tuhoisaa rikollisuuden rahoittamiselle , joka olisi tuhoisaa valtion toimille.
Ei kansalaisten hyvinvointi ja turvallisuus, vaan kansalaisten hallinta ja valvonta. Näin meillä suomessa.
Quote
 
 
+13 #8 LifeInADrugCapital 2011-11-19 18:33
Suomessa tullaan karkeasti ottaen yhtä sukupolvea jäljessä, esim täällä briteissä kaikkien nuorten pajapäiden porukatki on polttaneet nuorina (-60-70-luvulta alkaen) ja kuulemma monet keski-ikäiset polttelee edelleen, siks muualla Euroopassa asenteet on ihan erilaiset, Länsi-Euroopassa kun se on ihan eri tavalla yleistä kuin Suomessa. Suomessa mennään vielä aika marginaalissa, vaikka onneksi käyttäjämäärät kasvaakin koko ajan. Esim Tanskassa keskimääräinen pössyttelijä on 35-vuotias mies, Suomessa joku parikymppinen nassikka, eli on se Euroopassa ihan eri tavalla koko kansan hupia, eikä se oo leimautunu semmoseksi hippien hommailuksi niinku Suomessa. Viimeistään siinä vaiheessa kun polttelu hyväksytään koko EU:n tasolla niin saatetaan Suomessaki saada jotain edistystä aikaan, suomalaiset poliitikot kun ei osaa ajatella itse näissä asioissa, muuten kuin kierrättämällä sitä samaa vanhaa huumevalistushu uhaata.
Quote
 
 
+11 #7 Engineeri 2011-11-19 09:01
Posliinien vähenevät määrärahat saattavat auttaa meitä suomalaisia tässä asiassa varsinkin kun (onneksi) sakot ovat pieniä ja kotietsinnät kaliita eikä saatava hyöty kata läheskään virkamieskuluja .

Iso käsi Sveitsille.
Quote
 
 
+10 #6 ... 2011-11-18 22:08
Kyllä se suomessa muutaman vuoden sisällä varmaan saadaan toteutumaa. Jos ei niin ihme.
Quote
 
 
-6 #5 sveitsiin 2011-11-18 16:33
Quoting Vihervirta:
Niin ja koska sit vittu suomi?ei vissiin koskaan :=(
Quote
 
 
+5 #4 Diplomi-Insinööri 2011-11-18 16:23
Isä-Buddhako se teille teki tän, kelloa älkää noudattako näin opettaa hän.
Pakkasherra arpoo sulle uuden sään, eikä tän luupin sisältö muutu miksikään.

Totuudet loppuun taijan taas laukoo, unelmiin ei vedä vertoi vaik ois tuhat taukoo.
Tapa tavat pahat ja rahat kavereistas, kuten elämään eksyneetkin hipit jaloistas.

Sveitsille iso peukku
Quote
 
 
+12 #3 Ihailen kovasti 2011-11-18 16:06
Sveitsi on hieno maa.
Quote
 
 
+26 #2 Peukku 2011-11-18 13:20
Täällä kotisuomessa on niin vähä-älyisiä valheessa nukkuvia poliitikkoja että tätä ei todennäköisesti tulla ihan heti näkemään... ikävä kyllä. Sveitsille isot peukut kun kunnioittavat ihmisen itsemäärämisoik eutta. Yrtti tekee ihmiselle hyvää, kieltolait eivät.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.