Usko ja huumesota - TV-evankelista dekriminalisoisi kannabiksen

Pat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: RawStory 22.12.2010

 

Kansainvälinen huumesota on perinteisesti liitetty uskonhihhuleihin. Suomessa saa arvostella evoluutioteoriaa ja harrastaa rotuoppeja professoritasolla mutta kannabispolitiikassa ei vallitse sananvapaus, mikä kertoo uskonnon olevan myös meillä huumepolitiikan perusta. USA:n ehkä kuuluisin saarnamies Pat Robertson ja joukko hänen uskonveljiään ja -siskojaan osoittaa, että myös huumepolitiikassa usko ja järki voivat kohdata.

 

Pat Robertson tavoitteli aikoinaan jopa republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta mutta hänet voitti näyttelijä Ronald Reagan, joka tarttui Nixonin aloittamaan huumesota-aloitteeseen ja teki virkakaudellaan siitä kansainvälisen huumevalvonnan toimintamallin, joka lyötiin lukkoon vuoden 1988 huumesopimuksella.

 

Nyt Pat Robertson kertoo 700 Club ohjelmassaan uskonnollisella CBN TV-kanavalla, että tämä politiikka on ollut USA:lle täydellinen katastrofi ja tehnyt siitä maailman eniten omia kansalaisiaan vangitsevan valtion.

 

”Suljemme vankiloihimme ihmisiä, jotka ovat ottaneet pari savua marihuanaa ja seuraavaksi heille onkin langetettu kymmenen vuoden pakollinen minimirangaistus”, Robertson jatkaa.

 

”Näitä tuomioita jakelevat tuomarit ovat nostaneet kätensä pystyyn, etteivät he voi tehdä mitään näille pakollisille rangaistuksille. Meidän tulee tarkastella, mitä me pidämme rikollisena ja tämä on yksi niistä teoista.”

 

”En ole huumeiden käytön puolesta, älkää tulkitko minua väärin, vaan uskon ainoastaan siihen, että marihuanan kriminalisoiminen, muutaman marihuanaunssin kriminalisoiminen maksaa paljon ja tuhoaa nuoria ihmisiä. Nuoria ihmisiä laitetaan vankilaan, he joutuvat sinne nuorina ja palaavat vapauteen kovina rikollisina. Tämä ei ole hyvä asia.”


Katso CNN-kanavan uutinen Pat Robertsonin marihuanakommenttien aiheuttamasta kohusta:



 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.