Maailman johtajia mukana kampanjassa huumesodan lopettamiseksi

Lähde: ENCOD 25.1.2011 ja NewsLanc 25.1.2011

 

Arton2858 3687eGeneve. Vaikuttava joukko entisiä maailman johtajia ja muita kuuluisuuksia, mukaan lukien Virgin-yhtiöiden johtaja Richard Branson, käynnisti maanantaina kansainvälisen hankkeen puuttua huumeiden väärinkäyttöön samalla kun ilmassa on selviä merkkejä siitä, että huumerikollisuuden tukahduttamisyritykset ovat epäonnistuneet. ”Sen ymmärtäminen, että huumesodan lähestymistapa on epäonnistunut, kasvaa koko ajan”, Global Commission on Drug Policies eli kansainvälinen huumepolitiikan komissio sanoi lausunnossaan sen aloittaessa kaksi päivää kestävän kokouksensa Genevessä.

 

Komissio on yksityinen hanke, jonka puheenjohtajana toimii Brasilian entinen presidentti Fernando Henrique Cardoso ja johon kuuluu Meksikon ja Kolumbian entiset presidentit Ernesto Zedillo ja Cesar Gaviria, EU:n ulkopolitiikasta vastannut komissaari Javier Solana, Sveitsin entinen presidentti Ruth Dreifuss, USA:n entinen ulkoministeri George Shultz ja Norjan entinen puolustus- ja ulkoministeri Thorvald Stoltenberg. Nobel-palkittu kirjailija Mario Vargas Llosa sekä kirjailija Carlos Fuentes kuuluvat myös komissioon julkistetun lausunnon mukaan.


”Tuotannon tuhoaminen ja käytön kriminalisoiminen eivät ole vähentäneet huumeiden salakuljetusta ja huumeiden käyttöä”, komissio kertoo. Sen mukaan korruption aiheuttamat haitat ja kieltolain aiheuttama väkivalta ”ylittävät huumeiden aiheuttamat haitat”.

 

Komission mukaan koko aihetta ”ympäröi pelko ja propaganda” ja se haluaa synnyttää julkista keskustelua samaan tapaan kuin Latinalaisen Amerikan komissio, jota Cardoso, Zedillo ja Gaviria johtivat vuonna 2009.

 

Harkittavina olevat aloitteet sisältävät YK:n huumevalvontajärjestelmän muuttamista koskevia ehdotuksia, tuottajia ja salakuljettajia vastaan tehtyjen operaatioiden menestyksen arviointia, hallussapidon rankaisemisen aiheuttamien riskien ja hyötyjen sekä hoito-ohjelmien tehokkuuden arviointia.

 


Lue myös:

NewsLanc: Komission lehdistötiedote, osallistujaluettelo ja Agence France Press -uutistoimiston sähkeuutinen

Daily Mail: Richard Branson admits: I smoked drugs with my son


 

 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.