Luxemburg: ministeri suosittelee lääkekannabista

Lähde: 352LuxMag 11.2.2011 ja Luxemburgin lääkekannabisprojektin kotisivut

 

Tohtori Jean Colombera, joka oli Luxemburgin Vihreän puolueen jäsen ja edustaa nykyään Alternative Democratic Reform -puoluetta Luxemburgin edustajainhuoneessa, on aloittanut kampanjan kannabiksen laillistamiseksi lääkekäyttöön havaittuaan sen parantavan syöpäkasvaimia.

 

ImagesColombera, joka on maassaan tunnettu kannabiksen lääkekäytön kannattaja, kertoo tutkimusryhmänsä pystyneen osoittamaan, että Luxemburgissa kasvatetusta ei-psykoaktiivisesta hampusta tehty uute hävittää aivokasvaimia.

 

Tutkimus on vielä alkutekijöissään mutta Colombera kertoo tämän avaavan ovia kasvainten menestykselliselle hoidolle.

 

”Tässä on vielä pitkä matka kuljettavana, mutta positiivisten tulosten innoittamana tutkimusryhmäni on hyvin myönteisellä tuulella. Lisätutkimuksia tehdään nyt laboratoriossa Hollannissa.”

 

Colombera on rahoittanut tutkimustaan pääasiassa itse mutta hän on nyt anomassa lisärahoitusta valtiolta. Hän on myös laittanut alulle vetoomuksen kannabiksen laillistamiseksi lääkinnälliseen käyttöön Luxemburgissa.

 

Colombera aiheutti otsikoita viime vuonna kun paljastui, että hän on määrännyt kannabista kasvimuodossa potilaille. Koska tätä ei ole sallittu laissa, hän joutui poliisikuulusteluihin.

 

Siitä saakka Colombera on väsymättä kampanjoinut Luxemburgin hallituksen painostamiseksi kannabiskasvin laillistamiseksi lääkkeeksi potilaiden kärsimyksien vähentämiseksi.

 

”Nyt on tullut sen aika ja varsinkin Euroopassa ja USA:ssa merkit osoittavat kohti kannabiksen dekriminalisointia ja kannabislääkitystä. Luxemburgilla on tässä merkittävä osa, koska se on keskeinen solmukohta, jolla on vahvoja kumppaneita Israelissa, Kaliforniassa ja Britanniassa.”

 

”Potilaan etu on tärkein asia. Meidän tulee tehdä tässä asiassa kaikkemme. Tarvitsemme taloudellista apua mutta myös idealistista. Kannabiksen lääkekehityksen aika on juuri nyt!”

 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.