Englanti: Hallituksen neuvoa-antavassa komiteassa kuohuu taas

Lähde: Daily Telegraph 7.2.2011, Guardian 7.2.2011 ja Guardian 30.10.2007

 

Englannin hallituksen huumeasioista neuvoa-antava komitea (Advisory Council on the Misuse of Drugs (ACMD)) oli aiemmin julkisuudessa hallituksen erotettua professori David Nuttin hänen arvosteltuaan hallituksen päätöksiä hinata kannabista luokasta toiseen ilman tieteellisiä perusteluja.

 

Tällä kertaa kuohuntaa aiheuttaa oikeistohallituksen tekemä asiantuntijavalinta, joka jouduttiin muuttamaan tämän uuden jäsenen oltua vain kuukauden komitean jäsen ja osallistumatta yhteenkään kokoukseen. Tällä kertaa syynä oli oleellisen tiedon pimittäminen ja kyseenalainen tieteellinen maine. Professori Nuttin kohdalla tilanne oli päinvastainen: hänen tiukan tieteellinen linjansa ei sopinut hallituksen tuuliviiripolitiikkaan. Tiede ja hallitusten kannabispolitiikka eivät näytä istuvan hyvin yhteen.

 

RaabeOikeistohallitus nimitti tohtori Hans-Christian Raaben neuvoa-antavaan komiteaan ilmeisesti sen takia, että hänen tiedettiin olevan kannabiksen tiukka vastustaja. Raabe tunnetaan huumeiden vastaisuudesta ja varsinkin kannabiksen vastaisesta kannasta: hän kirjoitti mm. artikkelin British Medical Journaliin, missä hän väittää, että ”henkilöllä, joka aloittaa kannabiksen käytön 15-vuotiaana, on yli neljä kertaa suurempi riski sairastua skitsofreniaan seuraavan 11 vuoden aikana verrattuna henkilöön, joka alkaa käyttää kannabista vasta 18-vuotiaana”.

 

Sitten paljastuikin, että hän on pimittänyt tieteellisen uskottavuutensa kannalta oleellisia tietoja. Hans-Christian Raabe on homovastaisen kristillisen painostusryhmän jäsen, minkä päämääränä on ”vakiinnuttaa kristilliset arvot jälleen yhteiskuntaan”. Eikä tässä tarpeeksi: antaessaan hallitukselle lausuntoa aborttilainsäädäntöä varten vuonna 2007 hän ei ilmoittanut olevansa lääketieteellinen koordinoija Council for Health and Wholeness -järjestössä, joka on kristillinen lääketieteellinen seura, sekä jäsen abortinvastaisessa Christian Medical Fellowship -järjestössä.

 

Nämä taustatekijät eivät olleet se varsinainen erottamisen syy, koska kuten yksi kolumnisti sanoi, tärkeää ei ole kuuluminen johonkin kristilliseen järjestöön vaan pitäytyminen tieteellisissä tosiasioissa. Syy Raaben erottamiseen oli hänen levittämänsä tieto homoseksuaalisuuden ja pedofilian yhteydestä: hän ei ollut kertonut laatineensa vuonna 2005 tutkimuksen, jossa hän kytki homoseksuaalisuuden pedofiliaan. Muut komitean jäsenet olivat uhanneet erota, jos Raabe olisi saanut jatkaa.

 

Raaben kanta homoseksuaalisuuteen paljastaa hänen ja muiden äärikristittyjen asenteen ylipäänsä tietoon. Raabe sivuuttaa ongelman korrelaatiosta ja syy-yhteydestä, mikä on kannabis ja psykoositutkimuksen perusvirhe, ja Raaben tapaus kertoo, että syynä on uskonto, joka on asetettu tieteellisen perustelun edelle.

 

Poliisi, fundamentaalikristillisyys ja kannabis

Lähde: Satakunnan poliisilaitos

 

Suomessa poliisi on onnistunut rapauttamaan kansalaisten perusoikeudet levittämänsä huumehysterian varjolla, mihin poliitikoilla ei ole mitään sanottavaa. Viimeksi Satakunnan komisario Jarmo Laine selitti poliisien kotisivulla mm:

 

Negative”Viime aikoina on valmistunut useita tieteellisiä tutkimuksia, joiden mukaan kannabiksen aiheuttamat vahingot ihmisen psyykelle, varsinkin pitkäaikaisilla käyttäjillä, ovat aikaisemmin luultua paljon vakavammat. Useammat toisistaan riippumattomat tutkimukset ovat muun muassa todenneet kannabiksen polton aiheuttavan selvästi korkeamman riskin sairastua skitsofreniaan verrattuna henkilöihin, jotka eivät kannabista käytä. Jotkut tutkimukset puhuvat jopa moninkertaisesta riskistä sairastua skitsofreniaan kannabiksen käytön seurauksena.”


Komisario Laineen esittämä ”useat toisistaan riippumattomat tutkimukset” viittaa tietysti samoihin tutkimuksiin, joihin Raabekin nojaa omassa kannabiksen vastaisuudessaan. Kun tietää poliisien koulutustason ja kielitaidon, ei Laine ole tähän johtopäätökseen päätynyt oman pohdinnan kautta, vaan tämän jutun taustalla on poliisien käyttämä huumeasiantuntija ja äärikristitty lääkäri Juha Kemppinen.

 

Tämä on osoitus huumepolitiikan erityislaadusta Suomessa: pyydetäänkö valtion budjettia laadittaessa pappeja heittämään tikkuja alttarilla tai tutkimaan uhrieläinten sisälmyksiä?

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.