Utrecht haluaa käyttäjien kasvattavan kannabista osuuskuntana

Lähde: Reuters 10.3.2011

Kerroimme aiemmin Eindhovenin kaupunginvaltuuston päättäneen asettua vastustamaan hallituksen aloitetta kannabiksen käyttäjien rekisteröinnistä turistien pitämiseksi poissa kannabiskahviloista.

CoffeeDen Boschin ja Maastrichtin kaupunginvaltuustot ovat jo päättäneet vastustaa tätä suunnitelmaa, ja Hollannin neljä suurinta kaupunkia, Amsterdam, Haag, Rotterdam ja Utrecht, ovat päättäneet aloittaa kampanjan hallituksen suunnitelmaa vastaan.

Nyt Hollannin neljänneksi suurin kaupunki, Utrecht, haluaa kannabiksen käyttäjien kasvattavan omat polteltavansa osuuskuntana. Hollannin oikeistohallitus ilmoitti välittömästi kannabiksen kasvattamisen olevan kuitenkin laitonta ja idean sotivan Hollannin hallituksen mietojen huumeiden käyttöä hillitsemään pyrkivää politiikkaa vastaan.

Hollanti tunnetaan liberaalista suhtautumisestaan kannabikseen, mutta sen laajamittainen kasvattaminen on kriminalisoitu ja siten rikollisryhmittymien hallussa.

“Haluamme torjua tätä (rikollisuuden aiheuttamaa) ongelmaa tällä kokeilulla. Jos kannabiksen käyttäjien sallittaisiin hoitaa kasvattaminen itse se poistaisi kannabiksen rikollisilta ja laittomilta markkinoilta” kertoi Utrechtin kaupunginvaltuutettu Victor Everhardt torstaina. Everhardt sanoi kontrolloidun viljelyn takaavan myös laadukkaan tuotteen, joka vähentäisi mahdollisia terveyshaittoja.

Hollannin kansalainen voi kasvattaa enintään viittä kannabiskasvia henkilökohtaiseen käyttöön ja kaupunki haluaisi kannabiksen käyttäjien yhdistyvän osuuskunniksi. Hollannin turvallisuus- ja oikeusministeri sanoi suunnitelman olevan kuitenkin laiton ja toteutuessaan aiheuttavan syytteen nostamisen. Ministeriön tiedottaja kertoi ettei “mietoja huumeita koskeva politiikka salli kannabiskasvien keräämistä yhteen paikkaan ja esimerkiksi 500 kasvin kasvattamista samassa tilassa”.

Hollanti on taistellut viime vuodet kannabiksen käyttöä ja myyntiä vastaan sulkemalla useita kannabiskahviloita ja rajoittamalla kannabiksen myyntiä ulkomaalaisille. Hallitus on perustellut toimiaan kannabiksen väitetyillä terveyshaitoilla ja viljelyyn liittyvällä rikollisuudella.

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.