Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

National Geographic: Marijuana Gold Rush

2011 GoldNational Geographic -dokumentti, Marijuana Gold Rush, kertoo marihuanan vapautumisen luomasta vihreästä kultaryntäyksestä ja se esittelee kannabiksen vapautusliikkeen terävintä kärkeä Mendocinon maakunnan metsistä New Yorkin Wall Streetille ja Lontoo Cityyn. Dokumentti on katsottavissa tämän jutun alapuolelta.

Kannabiksen vapautuminen on luonut yllättäviä liittolaissuhteita. Vapautusliike on jo saanut yllättävän tukijan Wall Streetin sijoittajista. Yhdestäkään toisesta maataloustuotteesta ei saa vastaavaa katetta. Toisaalla paikkakunnan sheriffi liittoutuu kasvattajaveteraanien kanssa luodakseen alalle järjestystä ja turvallisuutta - ja rahoittaakseen apulaissheriffinsä talouskriisin kurimuksessa.

Lontoossa valmistetaan luonnonyrtistä suusuihketta, joka on onnistunut vakuuttamaan lääkevalvojat ympäri maailman siitä, ettei siinä ole marihuanan haittavaikutuksia, vaan ainoastaan kaikki sen lukemattomat lääkinnälliset vaikutukset.

Dokumentin kuvaukset päättyivät huhtikuussa 2011 ja sen jälkeen liittovaltio on kiristänyt otettaan Kalifornian todella sallivan lääkekannabispolitiikan rajoittamiseksi.

Barack Obama ja USA:n seuraava presidentti voivat yrittää hidastaa tämän kultaryntäyksen alkua. Kalifornian vihreän kullan jo nyt tuottama vuosittainen 14 miljardia dollaria on kuitenkin liian iso rahasumma ohitettavaksi. USA:n presidentin kannattaisi kuunnella Oaklandin kaupungin pormestarin käytännön kokemuksia.

Roger Pertwee sai arvostetun lääketieteen palkinnon


National Geographicin dokumentissa esiintyvä professori Roger Pertwee palkittiin elämäntyöstään kannabinoiditutkimuksen parissa. British Pharmacological Society myönsi Pertweenille Wellcome-kultamitalin. Se myönnetään joka toinen vuosi ja Pertwee on 19. mitalin saaja.

Kolme sen aikaisemmista saajista on saanut myös Nobel-palkinnon ja 16 on jäseniä Fellows of the Royal Society’ssa.

Roger Pertweeniä pidetään yhtenä maailman johtavista kannabinoiditutkijoista. Hän löysi yhteistyössä professori Raphael Mechoulamin kanssa ihmisen endokannabinoidijärjestelmän 1990-luvulla. Tällä hetkellä hän on englantilaisen lääkekannabisyhtiö GW Pharmaceuticalsin farmakologinen johtaja.

Pertwee on myös kannabiksen laillistamisen julkinen kannattaja. Hän suosittelee kannabiksen myynnin ottamista yhteiskunnan valvontaan ja sen polttamisen korvaamista terveellisemmällä höyrystimellä eli vaporisaattorilla.

Hänen mielestään kannabiksen kieltolaki on pelkästään idealistinen ajatus: ”Tällä hetkellä kannabiksen kauppa on rikollisten käsissä ja se on hullua”.

Lähde: Reuters 12.12.2011, BBC 14.9.2010 ja Independent 14.9.2011

 


 

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.