Facebook

Jaa tämä sivu Facebookissa!

Hollannin kannabistribunaali 2010

Hollannin pääkaupungissa Haagissa järjestettiin toinen kannabistribunaali 3.5.2010, jossa oli mukana mm. Maastrichtin pormestarina vuosina 2002-2010 toiminut Gerd Leers, entinen poliisipäällikkö ja nykyinen Law Enforcement Against Prohibition -järjestön aktiviivi Hans van Duijin, sosiologi Nicole Maalste Utrechtin yliopistosta, vuosina 1971-1973 oikeusministerinä ja vuosina 1977-1982 pääministerinä toiminut kristillisdemokraattisen puolueen, CDA:n, edustaja Dries van Agt, joka loi nykyisen kannabiskahvilapolitiikan sekä psykiatri ja ENCOD aktiivi Freek Polak. Mukana oli myös kaikkien pääpuolueiden edustajat, joista konservatiivisen VVD-puolueen Fred Teeven on oikeus- ja turvallisuusministerinä nykyisessä hallituksessa. Keskustelua johti dokumentaristi ja TV-juontaja Michael Schaap ja keskustelua arvioi ja kommentoi oikeusfilosofi Hendrik Kaptein. Tribunaaliin osallistui myös kannabiskahviloiden pitäjiä, kannabiksen kasvattajia ja tavallisia kansalaisia

Tästä keskustelusta tehty 70 minuuttia pitkä kooste esittää sellaisia asioita Hollannin kannabispolitiikasta, mitä tiedotusvälineet täällä Suomessa eivät kerro. Keskustelu on myös asiallista ja rauhallista, mikä poikkeaa täysin siitä älämölöstä, mikä suomalaista huumekeskustelua vaivaa, kun asiasta vähiten tietävät saavat pitää valtion ja RAY:n kustantamana eniten meteliä poliisin tukahduttaessa vapaan mielipiteen. Mm. Hollannin nykyisen oikeistohallituksen edustaja sanoo suoraan, ettei hän kuvittelekaan, että 35 vuotta voimassa ollut käytäntö voitaisiin lopettaa 5:ssä tai edes 10:ssä vuodessa. Hallituksen vaihtuessa Hollannissa on odotettavissa suuria muutoksia kannabispolitiikkaan, koska kaikki muut puolueet haluavat viimeinkin ratkaista kannabispolitiikkaa vaivaavan ”takaoviongelman” eli sen, että laillisesti kannabista myyvät kahvilat joutuvat ostamaan sitä laittomilta markkinoilta. Poliisi ei ratsioissaan kykene erottelemaan sitä, kuka kasvattaja tuottaa kannabista laittomille ja kuka laillisille markkinoille.

Dokumentin on tuottanut Vereniging voor opheffing van het cannabisverbod (VOC). Yhdistyksen kotisivuilla on tiedot tulevista kannabiskeskusteluista.

Copyright © 2010 Turun seudun kannabisyhdistys. Powered by Joomla
Template designed by Towfiq I.