Hamppumarssi UKK

Mistä on kyse?

Hamppumarssi järjestetään vuosittain osoitukseksi siitä, että emme pelkää vaatia lainsäädännön korjaamista. Samalla tapahtuma on sosiaalisesti ihmisiä yhteen kokoava, verkostoitumista edistävä ja ideoita antava, vaikkakaan ei hampaat irvessä väännetty. Tapahtuman järjestää Turun seudun kannabisyhdistys, jatkomusat tarjoaa perinteisesti Healing of the Nation Sound System.

Miten osallistun?

Marssikulkue kokoontuu lämmittelyyn aina toukokuun ensimmäisenä lauantaina puoliltapäivin Turun Puolalanmäelle museon viereen. Riittää että tuot paikalle itsesi ja ystäväsi, mielellään ajoissa ennen kello kahta. Jatkot on perinteisesti vietetty Vartiovuorella rennoissa puistomeiningeissä reggaen/dubstepin tahdissa iltaan saakka.

Miten virkavalta osallistuu tapahtumaan?

Poliisin suhtautuminen mielenosoitukseen on muuttunut vuosien varrella. Vielä vuosikymmenen vaihteessa vallinneista kohdistetuista valvontatoimenpiteistä on viime vuosina luovuttu ja siirrytty perinteisempään tapahtumavalvontaan. Tilaisuudessa on järjestyksenvalvojia, jotka tarpeen vaatiessa puuttuvat häiriökäyttäytymiseen ja poistavat henkilön paikalta.

Vaarantaako hampun kannattaminen tulevaisuuteni?

Olemme marssimassa juuri siksi, ettei kannabiksen puolustaminen vaarantaisi kenenkään elämää. Koska sosiaaliset tai taloudelliset seuraukset kuitenkin ovat joillekin todellisia, on syytä jokaisen omalta osaltaan arvioida, kannattaisiko marssille naamioitua. Se on lain mukaan sallittua, niin kauan kuin aikeena ei ole osallistua väkivaltaiseen mielenosoitukseen. Jos riski on, tällöin ei myöskään oletettavasti kannata ilmoittaa osallistuvansa Facebook -tapahtumaan, vaikka onkin saapumassa paikalle.

Miten marssille pitäisi varautua?

Periaatteessa kaikkea laillista on saatavilla marssin jatkoilta tai Vartiovuoren välittömästä läheisyydestä pikkurahaa vastaan, paitsi itse käteistä. Ensisijaiset suosituksemme ovat siis käteisen lisäksi vesi + pienet eväät, footbagi/frisbee/sirkus/tms. suosikki puistoharrastusvälineesi ja iloinen avoin mieli. Perinteisesti sää on suosinut marssia aina, eikä sateenvarjolle ole ollut tarvetta, mutta eihän vara kaiketi venettä kaada.

Entäs päihteiden nauttiminen?

Emme puutu aikuisen ihmisen oikeuteen päättää omasta kehostaan. Järjestäjille tärkeintä on kuitenkin marssin asiallinen yleisilme, joten pyydämme ettei marssille osallistuta änkyräkännissä, ja että alkoholijuomat eivät olisi näkyvillä kun marssimme kaupungin halki. Isommille erille juomia tai muuta painavaa tavaraa voi pyytää kyydityksen järjestäjien mukana Puolalanmäeltä Vartiovuorelle.

Voimmeko tulla ständeilemään ja tuomaan omia tuotteitamme, yhdistystämme tai asiaamme esille?

Ehdottomasti kyllä, pyydämme kuitenkin ilmoittamaan setupinne yleistiedot (mahdollisen teltan koko, tarve sähkölle sekä yleiskuvaus toiminnastanne) järjestäjille viimeistään viikko etukäteen, jotta voimme varata riittävästi tilaa järjestellessämme telttoja Vartiovuorella.

Lisää kysyttävää? Ota yhteyttä!