Lähde: NORML Blog 14.12.2010
Vuodesta 1975 on USA:ssa tiedusteltu nuorisolta huumeiden ja päihteiden käyttöä. Ne vaihtelevat vuodesta toiseen ylös ja alas. Kun suunta on alas julistaa USA:n huumetsaari liittovaltion huumepolitiikan olevan oikeassa. Kun suunta on ylös, kuten viime vuonna, osoittelevat huumesoturit muita syyllisiksi. Nyt Obaman nimittämä huumetsaari ja Seattlen entinen poliisipäällikkö Gil Kerlikowske syyttää lääkemarihuanaa nuorison kannabiksen käytön lisääntymisestä.
Lääkekannabiksen laillistaminen alkoi jo neljätoista vuotta sitten. Nyt huumetsaari väittää, että parin viime vuoden keskustelu olisi vasta yllyttänyt nuoret käyttämään kannabista. Tulokset aikaisemmista käytön tutkimuksista osoittavat myös, että kannabiksen käytön lisääntyminen tai väheneminen tapahtuu samalla tavalla oli osavaltio laillistanut lääkekannabiksen tai ei. Lääkekannabiksella ei ole mitään vaikutusta kannabiksen käytön yleiseen tasoon.
Lisäksi monissa osavaltioissa kannabiksen käyttö on vuosien mittaan dekriminalisoitu ja muutamissa näistä osavaltioista on USA:n alhaisimmat käyttöluvut. Mutta huumetsaari ei tietenkään tee tästä mitään johtopäätöksiä.
Jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan nuorten enemmistö on myös vastannut, että kannabista saa hankittua melko tai hyvin helposti. Tämä kertoo totuuden kieltolain onnistumisesta. Huumetsaari on tunnustanut sen, että tupakan ja alkoholin laillisella ja valvotulla myynnillä on niiden käyttö saatu laskemaan nuorten keskuudessa. Kannabiksesta puhuttaessa nuo sanat eivät kuulu hänen valikoimaansa.
Huumetsaari sanoo myös lääkekannabiksen saaneen yleisössä aikaan väärän käsityksen kannabiksen haitattomuudesta. Tutkimusten mukaan kannabis on päihteenä sekä alkoholia että tupakkaa haitattomampaa ja suuri yleisö on myös ymmärtänyt asian näin mielipidemittausten mukaan: enää yksi viidestä eli 20% pitää kannabista alkoholia haitallisempana ja yli 60% on sitä mieltä, että kannabiksen polttaminen on paljon haitattomampaa kuin tupakan. Suuri yleisö on ymmärtänyt tosiasiat mutta huumetsaari ei.
Kirjailija Upton Sinclair sanoi, että on vaikea saada henkilö ymmärtämään jokin asia jos hänen palkkansa riippuu siitä, ettei hän ymmärrä.